Вхід

Рівне вечірнє

Повномасштабне вторгнення росії в Україну внесло корективи і в роботу засобів масової інформації. На жаль, є регіони, де немає можливості здійснювати радіо- і телемовлення, видавати газети. Рівненська область, на щастя, не перебуває в зоні ведення активних бойових дій. Тому колективи редакцій створюють телерадіопрограми, готують до друку видання, адже мають зобов‘язання перед своїми слухачами, глядачами і передплатниками, для яких локальні медіа в більшості є чи не єдиними носіями важливої, достовірної інформації про те, що відбувається в регіоні, де вони проживають, інформують про роботу влади, що теж вкрай важливо.

На жаль, нині фінансовий стан більшості редакцій важкий і нестабільний. Пов‘язано це із втратою майже стовідсотково рекламного ринку, що було левовою часткою їх фінансових надходжень. Про те, як виживати в умовах неоголошеної росією війни в Україні ділилися минулої п'ятниці думками і пропозиціями керівники редакцій місцевих друкованих видань під час зустрічі в офісі Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України. Головний лейтмотив цієї зустрічі - незважаючи на неабиякі труднощі, не припиняти теле- і радіомовлення та друк газет. Але й наша місцева влада має докласти максимум зусиль, аби й без того малочисельні редакційні колективи могли успішно виконувати свою головну функцію - вчасно і регулярно поширювати достовірну інформацію про ситуацію в регіоні та Україні загалом, протистояти розповсюдженню фейкової брехні.  На цьому зокрема наголошували головні редактори газет "Сім днів" Василь Герус, "Вісті Рівненщини" Василь Бурченя, острозьких "Замкової гори" і "Життя і Слова" Іван Глушман та Ольга Філіна, "Сарненських новин" Світлана Ляшко, гощанського "Рідного краю" Ірина Повар, "Володимирецького вісника" Людмила Босик,  "Вісника Демидівщини" Людмила Мулько.  Всі вони в один голос висловилися за те, аби найближчими днями відбулася робоча зустріч керівників місцевих ЗМІ з головою обласної державної адміністрації Віталієм Ковалем та очільниками Дубенської, Вараської, Рівненської і Сарненської районних державних адмінстрацій.

Підбиваючи підсумки наради, голова обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк, підкреслив: військово-цивільні адміністрації мають сприяти роботі і журналістів, і друкарень, і пошти, аби мешканці краю могли безперешкодно слухати місцеве радіо, дивитися місцеві телеканали, вчасно отримати передплачене видання. Бо нині в цей складний час слово - теж зброя. Подеколи й дуже переконлива, адже протистоїть ворожій пропаганді, дезінформації.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner