Вхід

Рівне вечірнє

Минулої п'ятниці у древньому Львові відбулося спільне засідання членів секретаріатів Волинської, Львівської та Рівненської обласних організацій Національної спілки журналістів України. Подібний захід проводиться вже не вперше. І головна його мета - вироблення спільних позицій та спільних виважених поглядів як на окремі події, що відбуваються нині в Україні, так і на ситуативні моменті, які відбуваються в самій НСЖУ.

Колеги хвилиною повчання пом'янули Олександра Бухтатого, свого побратима по перу, головного консультанта Департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України, котрий від рук нелюдів трагічно загинув напередодні у Києві. А ще всі три обласні журналістські організації вирішили надати посильну матеріальну допомогу дружині Олександра, на яку звалилося непоправне горе.

На пленарне засідання для обговорення було внесено аж шість питань. Про стан реформування друкованих засобів масової інформації в Україна та про перспективи їх подальшої державної підтримки розповів член робочої групи з цієї проблематики, головний редактор Новотроїцької районної газети "Трудова слава" Херсонської області Валерій Горобець. За його переконаннями, усі газетярі України переживають кілька викликів. Головні з них - практично повна відсутність державної політики у сфері ЗМІ, така ж повна непередбачуваність державної фіскальної політики, відсутність власного газетного паперу,  стагнація доставки місцевої преси в сільській місцевості, а ще - проведення адміністративно-територіальної реформи, котра веде до укрупнення районів і областей,  а значить - неодмінно й до зникнення з медійної карти України цілої низки друкованих видань. Отож учасники спільного засідання майже півтори години активно ділилися думками та порадами, якими шляхами можна подолати всі ці виклики.

Колеги одноголосно схвалили текст звернення до журналістських організацій та редакційних колективів Волинської, Рівненської і Львівської областей щодо дотримання журналістських стандартів та недопущення розповсюдження у всіх засобах масової інформації недостовірної замовної інформації проти кандидатів у Президенти України, а згодом - і проти кандидатів у депутати Верховної ради України. А ще - закликали керівників редакційних колективів відмовитися від масової видачі журналістських посвідчень для спостереження за ходом виборів у день голосування.

Про військово-цивільне партнерство у сфері ЗМІ та його перспективи вели мову голова Рівненської обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк, члени секретаріату нашої обласної організації Світлана Ляшко та Сергій Скібчик, начальник прес-служби оперативного командування "Захід" полковник Анатолій Прошин. Активна участь в обговоренні цього питання рівненської делегації зовсім не випадкова, оскільки саме газетярі нашої області ініціювали й нині продовжують видавати так звані бригадні газети для бійців формувань, котрі протистоять агресору на Сході України.

Голови Львівської обласної організації НСЖУ Ярослав Климович, Волинської - Михайло Савчак та Рівненської - Дмитро Тарасюк поділилися думками щодо проблем, які постали і продовжують поставати перед колективами редакцій реформованих газет. Як показує практика, більшість таких проблем пов'язані з приміщеннями самих редакцій, на які нерідко зазіхають колишні співзасновники - органи місцевої влади. Йшлося й про принципи роботи в обласних осередках НСЖУ з претендентами на виключення із лав Спілки через втрату зв'язків з організацією та несплату членських внесків, про долю первинних журналістських організацій колишніх ОДТРК.

Учасники спільного засідання одностайно висловилися за те, аби подібні заходи проводити й надалі. Бо саме спільне обговорення назрілих проблем, пошуки шляхів їх вирішення може посприяти відновленню авторитету найбільшої творчої організації України, котрий, на превеликий жаль, вона останнім часом дещо втратила.



 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner