Вхід

Рівне вечірнє

12 березня 2021 року відбулося розширене засідання секретаріату Рівненської обласної оргнанізації Національної спілки журналістів України. Цього разу воно проходило за участю головних редакторів друкованих та електронних засобів масової інформації краю, котрі, як правило, є одночасно й членами правління обласної журналістської організації.

Ознайомившись із поданими документами, секретаріат прийняв у члени Національної спілки журналістів України РОМАНІК Катерину Вікторівну - вільного журналіста. На підставі поданої заяви та з урахуванням погашеної заборгованості зі сплати членських внесків секретаріат прийняв рішення та відновив членство у Національній спілці журналістів України КАЛЬКО Світлани Іванівни - редактора інформаційно-пізнавального порталу "РівнеРетроРитм".

Голова обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк поінформував присутніх про ситуацію у Національній спілці журналістів України,  пов'язану із останніми заявами її очільника Сергія Томіленка щодо закриття рішенням РНБО телевізійних каналів "112 Україна", "News One" та "ZIK" пов'язаних з проросійськи налаштованим олігархом ВІктором Медведчуком. Члени секретаріату та запрошені одноголосно підтримали заяву голів дванадцяти обласних організацій НСЖУ та засудили одноосібні дії Сергія Томіленка, котрі він позиціонував як точку зору усієї журналістської спільноти України.

Учасники розширеного засідання підтримали ініціативу секретаріату обласної організації НСЖУ про видання чергової книги із серії "Золоті імена Рівненщини" , в якій буде зібрано розповіді про учасників бойових дій на сході України (живих і полеглих) або ж спогади ветеранів неоголошеної російсько-української війни.  Орієнтовно книга має вийти з друку в третьому кварталі поточного року.

Секретаріат також прийняв рішення про проведення 26-27 червня 2021 року ХХІ літньої Спартакіади журналістів Рівненщини (при умові, що в регіоні не погіршиться епідеміологічна ситуація, викликана COVID-19). В рамках цієї Спартакіади передбачено проведення турніру пам'яті Олександра Бухтатого.

Секретар обласної організації НСЖУ Сергій Скібчик розповів про результати робочої зустрічі журналістів у штабі Сухопутних військ Збройних Сил України та перспективи відновлення випуску так званих бригадних газет для бойових підрозділів, котрі відстоюють незалежність і суверенітет України  на її східних рубежах.

На запрошення секретаріату участь у його засіданні взяли начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України Неля Ковальова та заступник начальника цього ж відділу  Галина Кирилюк. Вони дали вичерпні відповіді на запитання колег стосовно перереєстрації місцевих газет у зв'язку з проведеною в країніч адміністративно-територіальною реформою.

Відповідно до п. 3.3 Статуту НСЖУ за втрату зв'язків з організацією, несплату без поважних причин членських внесків більше двох років секретаріат припинив членство у Національній спілці журналістів України ГРИНЧУКА Анатолія Дем'яновича (членський квиток № 23247, перебував на обліку в первинній організації редакції газети "Медичний вісник+"), ПОЛЯНСЬКОЇ Тетяни Олександрівни (членський квиток № 8857, перебувала на обліку в первинній організації редакції газети "Медичний вісник+"), ЮЗВЕНКА Миколи Леонідовича (членський квиток № 26629, перебував на обліку в первинній організації редакції газети "Медичний вісник+"), КОТКОВСЬКОГО Олексія Леонідовича (членський квиток № 23235, перебував на обліку в первинній організації ТРК "Сфера-ТВ"), ПРИМАКОВОЇ Інни  Михайлівни (членський квиток № 19071, перебувала на обліку в первинній організації редакції газети "Дубровицький вісник"), ПРИМАКОВОЇ Лесі Миколаївни (членський квиток № 23935, перебувала на обліку в первинній організації редакції газети "Дубровицький вісник").

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:
An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner