Вхід

Рівне вечірнє

Проблеми у діяльності місцевих засобів масової інформації обговорили у четвер, 31 травня 2012 року, головні редактори місцевих державних та комунальних ЗМІ на нараді, у якій взяли участь перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко, заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов, новообраний голова Національної Спілки журналістів України Ігор Наливайко та голова обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк.
Відкриваючи нараду, Дмиро Тарасюк нагадав, що цей захід організований на виконання рішення ХIII звітно-виборної конференції Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України, яка відбулась у березні. Назріли проблеми, які необхідно обговорити спільно з керівниками області.

Як проінформував присутніх заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов, основне питання – фінансування комунальних засобів масової інформації в області вирішено: державні органи влади будуть заключати із редакціями ЗМІ угоди про висвітлення їх діяльності та обов‘язково оплачувати ці послуги. Таке рішення прийнято після зустрічі голови облдержадміністрації Василя Берташа та голови облради Юрія Кічатого з головою Національної спілки журналістів України Олегом Наливайком.
Невдовзі Україна вступає у фазу передвиборної боротьби. Отож завдання всіх гілок влади на всіх рівнях – щоб вибори пройшли прозоро, демократично, без адміністративного тиску.

Підтримав колегу і перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко. Він детально зупинився на аспектах співпраці голів районних держадміністрацій з головними редакторами місцевих газет, прокоментував  конфліктні ситуації, які виникли в окремих районах області.
На нараді виступив голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко, який окреслив основні напрямки роботи спілки та існуючі напрацювання. Зокрема,  відмітив, що в ході недавньої зустрічі досягнуто домовленості з Укрпоштою щодо передплати. У відомстві, наголосив Олег Ігорович, запевнили: підвищення тарифів на доставку друкованих видань не буде, передплатні кошти будуть повертатись редакціям вчасно. Найближчим часом в НСЖУ буде проведена інвентаризація законопроектів з недійних питань, поданих у Верховну Раду України. За грантові кошти Євросоюзу спілкою до 1 жовтня у Спілці буде створена юридична служба, яка працюватиме в режимі on-line, та до якої за допомогою зможе звернутись будь-який журналіст із питанням чи проблемою.

Є також домовленість про проведення у вересні цього року парламентських слухань з питань свободи слова. Заплановано також створити власне рекламне агентство з продажу площ у провінційних ЗМІ,  кадрове агентство з працевлаштування журналістів. В планах НСЖУ й створення власної профспілки журналістів.
Відбувся обмін думками.    На питання, які хвилюють редакторів місцевих ЗМІ, дала кваліфіковані роз'яснення медійний юрист НСЖУ Тетяна Котожинська.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner