Вхід

Рівне вечірнє

Шановні колеги!

День виборів Президента України – важливий та відповідальний етап у роботі кожної редакції і кожного журналіста. Плануючи свою роботу протягом виборчої доби, варто подбати про безпеку та про усвідомлений захист своїх прав.

Інформація, яку експерти НСЖУ підготували для вас і ваших колег, допоможе нам усім працювати 31 березня ефективно, неупереджено, з максимальною користю для читачів, глядачів, слухачів. Також ми створили канали прямого зв’язку, за якими кожен журналіст може повідомити про порушення його прав під час виборів Президента.

1. Робота журналістів на виборчих дільницях під час голосування і підрахунку голосів регламентується Законом України «Про вибори Президента України» (стаття 13). Для того, щоб скористатися цим правом, журналісту потрібно пред’явити посвідчення. Єдине обмеження: на дільниці можуть одночасно перебувати не більше двох співробітників одного ЗМІ.

2. Національна спілка журналістів України відкриває «гарячу лінію» та надає юридичні консультації для журналістів під час передвиборної кампанії та виборів. Якщо вам перешкоджають, ви стали жертвами нападів, блокування приміщення видання, перешкоджання професійній діяльності тощо – звертайтеся до НСЖУ!

Телефон гарячої лінії:

Приймальня НСЖУ: (044) 234-52-09 (з понеділка до п’ятниці з 9:00 до 18:00).

Крім того, ви можете написати оперативне повідомлення через Facebook:

Медіа-юрист, адвокат, секретар НСЖУ Валерій Макеєв:

Голова НСЖУ Сергій Томіленко

Перший секретар НСЖУ Ліна Кущ

Прес-секретар НСЖУ Світлана Лазоренко: (096) 281 35 73

3. Як ви знаєте, Національна спілка журналістів України засудила надання стороннім особам посвідчень журналістів та закликала і політичні штаби, і редакції медіа не зловживати правом перебування журналістів на виборчих дільницях. Справжніх журналістів закликаємо в день виборів фотографувати на дільницях журнали реєстрації працівників ЗМІ таоприлюднювати у соціальних мережах, передавати до НСЖУ факти присутності псевдокореспондентів. Відповідно, НСЖУ оприлюднюватиме для громадського осуду перелік тих ЗМІ, що вдаються до зловживань правами працівників преси. Це дуже важливо для нормальної роботи реальних журналістів, колеги, тому просимо вашої підтримки! Оголосимо бойкот зловживанню статусом журналіста!

Дякуємо колегам, які чесно і принципово висвітлюють виборчий процес в інтересах суспільства. Готові підтримати вас у цій важливій роботі.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner