Вхід

Рівне вечірнє

Голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко, який побував на Рівненщині, після зустрічі в обласному центрі з керівниками комунальних засобів масової інформації області та представниками виконавчої влади краю виявив бажання побувати в редакціях газети «Сарненські новини» і місцевої ТРК «Полісся».

З Миколою Драганчуком, головним редактором «Сарненських новин», які у 2002 та 2008 роках визнавалися кращою міськрайонною газетою держави, а в області постійно утримують лідерські позиції принаймні два останні десятиріччя, Ігор Федорович особисто добре знайомий. А цього разу познайомився ще й з одним із найбільших журналістських колективів регіону, порадів за спілчан і подякував за їх плідну роботу. А ще був приємно вражений великою кількістю активних громадських дописувачів, пристойним рівнем зарплати газетярів, прибутковістю видання, добротною організацією робочих місць журналістів, чіткою та багатофункціональною діяльністю добре оснащеного комп’ютерно-видавничого центру редакції.

Під час зустрічі з активом редакції Ігор Лубченко висловився за те, аби «Сарненські новини» продовжували активніше шукати свого читача не тільки в своєму регіоні, а й на теренах Волинської та Житомирської областей. Досягнуто домовленості про проведення на базі «Сарненських новин» майстер-класу для керівників друкованих ЗМІ Волинського краю. Надто багато цікавого, корисного та повчального можуть знайти вони в сарненських колег, - переконаний присутній на зустрічі ще один гість редакції, голова Волинської обласної організації НСЖУ Михайло Савчак.

Порадів Ігор Лубченко і за творчі здобутки колективу телерадіокомпанії «Полісся», що транслює свої передачі на хвилях FM-радіо в усіх північних районах області. Про успішність сарненських радіожурналістів в інформпросторі Рівненщини свідчать численні відзнаки не тільки обласної організації НСЖУ, а й Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо України, журі оргкомітетів міжнародних фестивалів. Завдяки зусиллям директора ТРК Віри Шашук в умовах руйнації проводового радіомовлення у Сарненському та сусідніх районах є реальна можливість зберегти робочі місця радіожурналістів, поліпшити інформування населення з усіх питань суспільно-політичного, соціально-культурного, економічного, духовного життя місцевих громад.

В останні дні вересня сарненські газетярі відновили на приміщенні редакції меморіальну дошку з портретом одного з перших післявоєнних редакторів районки Георгія Залоги, котрий разом із коректором редакції Галиною Данько загинули в 1945 році неподалік села Яринівка під час виконання своїх державних і журналістських обов’язків. Тож з цього приводу на вулиці, яка вже понад 20 років носить ім’я безстрашного журналіста, зібралися працівники редакцій газети й радіо, щоб вшанувати пам’ять загиблих, відкрити пам’ятну дошку, яка б нагадувала сарненцям і гостям міста про полеглого ватажка газетярського коллективу. На мітингу виступили Ігор Лубченко та Микола Драганчук. Вони, а також присутні на урочистостях голови Рівненської та Волинської обласних організацій НСЖУ Дмитро Тарасюк і Михайло Савчак спустили біле полотнище з відновленої меморіальної дошки... Гості та господарі побували також на меморіалі Солдатської слави, де поклали квіти до гранітної плити з прізвищами Г. Залоги та Г. Данько, запалили свічку пам’яті.

Притаманним для Сарн є й те, що лави членів місцевих осередків Національної спілки журналістів України поповнює молодь. Іменинниками того дня стали добре знані громадські кореспонденти «Сарненських новин» лікар В’ячеслав Хрикін і вчитель Василь Титечко, редактори авторських передач ТРК «Полісся» лікар, парафіянка кафедрального Свято-Покровського собору м. Сарни Любов Левкут, співробітниця Рівненського природного заповідника Оксана Головко, керівник корпорації «Братерство без кордонів» Володимир Хомич, викладач Сарненського педколеджу Олена Левшунова, а також професійні газетярі - редактор відділу діяльності рад Наталія Демчук і виконуюча обов’язки випускового редактора газети Наталія Малейчик. Під щирі оплески присутніх, гарячі привітання Ігор Лубченко вручив їм членські квитки, нагрудні значки й інформаційні картки членів НСЖУ. Колеги щиро побажали новому поповненню гострого пера та високого слова, щасливої, вдячної та плідної журналістської діяльності.

Георгій АЛЕКСАНДРОВИЧ.

На знімках фотокореспондента Василя Сасюка зафіксовані моменти відкриття памятної дошки Г.Залоги

на приміщенні «Сарненських новин» та зустрічі І.Лубченка в колективі районки.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner