Вхід

Рівне вечірнє

У Рівному відбулася робоча нарада представників телерадіорганізацій Рівненської і Волинської областей з головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрієм Артеменком, його заступником Уляною Фещук, відповідальним секретарем Олександром Ільяшенком і членом Національної ради Сергієм Костинським. Під час візиту відбулася зустріч із головою Рівненської обласної ради Миколою Драганчуком і заступником голови ОДА Світланою Богатирчук-Кривко.

Мова йшла про законодавчі норми у сфері медіа, які стосуються вимог до ліцензійних документів – надання регулятору інформації про структуру власності, виконання мовних квот на радіо і запровадження обов’язкової частки державної мови на телебаченні.

Юрій Артеменко розповів про ключові питання, пов’язані із впровадженням цифрового телебачення і радіо, запропонував телерадіокомпаніям звертатися до Національної ради із заявами щодо прорахунку частот, що дасть змогу надалі провести конкурси в регіоні й закрити білі плями із мовлення на прикордонні.

Уляна Фещук зупинилася на вимогах до подання мовниками і провайдерами програмної послуги інформації про медіавласність і тих помилках, які найчастіше допускають ліцензіати.

Про підсумки дотримання місцевими й регіональними радіомовниками вимог закону щодо частки пісень і ведення передач державною мовою розповів Сергій Костинський. Він привітав рівненських і волинських радійників, які значно перевиконують законодавчі вимоги: 100% ведення програм і передач у них – українською мовою. За даними моніторингу Національної ради, за цим показником наша область посідає перше місце у рейтингу. А з 13 жовтня почнуть діяти вимоги й до мови програм і передач на телебаченні. То ж регуляторний орган проводитиме моніторинги ефіру загальнонаціональних, місцевих і регіональних телекомпаній та реагуватиме на випадки порушень законодавчих норм.

Про розширення цифрової багатоканальній мережі МХ-5 інформував учасників наради Олександр Ільяшенко. Національна рада днями оголосила новий  конкурс на мовлення для регіонального й місцевого мовлення, де для Рівненськї області є вільні місця у двох населених пунктах – містах Вараш та Дубровиця.

Столичні гості виступили в ефірі місцевих телерадіоорганізацій: Юрій Артеменко завітав до Рівненської філії ПАТ НСТУ, Уляна Фещук поспілкувалася із журналістами і слухачами «Радіо Трек», Олександр Ільяшенко виступив на каналі «Рівне-1» а Сергій Костинський дав інтерв’ю телекомпанії «Сфера-ТВ».


 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner