Вхід

Рівне вечірнє

З 1 березня до 10 червня 2014 року в Україні було зафіксовано 368 фактів порушень свободи слова. З них майже 80% пов’язані з діями терористів, російською агресією, і сталися на Сході та в Криму.

Про це повідомляє прес-служба Інституту масової інформації (ІМІ).

Основними викликами для свободи слова в Україні стали:

- Відключення українських телеканалів на окупованих територіях, цензура – 88 випадків

- Побиття і напади на журналістів – 87 випадків

- Захоплення і напади на офіси місцевих ЗМІ – 43 випадки

- Викрадення і утримання журналістів – 46

У травні вперше в Україні загинув співробітник іноземних ЗМІ, що висвітлював події на сході країни – італійський журналіст Андреа Рокеллі та його перекладач Андрій Миронов, які потрапили під обстріл мінометів під Слов’янськом.

Найгіршими регіонами для журналістів стали Крим (118 випадків порушень), Донецька область (95), Луганська область (50), на четвертому місці – Київ (22 порушення). Тривожна ситуація в Одеській (12), Харківській (13) та Миколаївській (15) областях.

У той же час, Інститут масової інформації зафіксував чотири області України, у яких не сталося жодних порушень свободи слова за вказаний період – Запорізька, Кіровоградська, Хмельницька, та Житомирська області. По одному порушенню сталося у Тернопільській, Чернівецькій, та Івано-Франківській областях.

У травні також сталося сім випадків незаконних арештів журналістів. З них п’ять відбулося в Криму, і були здійснені представниками російських структур. Зокрема, у Сімферополі були арештовані журналіст Осман Пашаєв і його турецький оператор Дженгіз Кизгин. Їх побили та відібрали усю техніку, після чого журналісти були змушені залишити Крим.

Також з початку року ІМІ зафіксував два випадки убивства журналістів, 239 побиттів та нападів на журналістів, 95 випадків перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, та 98 випадків цензури.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner