Вхід

Рівне вечірнє

НСЖУ засуджує видачу стороннім особам журналістських посвідчень (заява)
Національна спілка журналістів України звертає увагу на факти грубих зловживань з боку редакцій деяких засобів масової інформації, які в ході виборчої кампанії (довибори до Парламенту 15 грудня) видавали журналістські посвідчення стороннім особам. Уже вкотре під час виборів ми фіксуємо випадки такої ганебної поведінки як з боку штабів, так і з боку керівників ЗМІ. Така практика дискредитує українську журналістику, підриває довіру до медіа.

НСЖУ засуджує представників політичних штабів та владних структур, котрі під виглядом журналістів делегують своїх представників на дільниці, а також ті редакції, які свідомо ідуть на порушення і надають документи подібним «активістам».

Так, під час довиборів у Верховну Раду були зафіксовані випадки видачі журналістських посвідчень у Черкаській та Київській областях.

Ми звертаємо увагу  колег – керівників ЗМІ, котрі сприяли брудним технологіям, – що це є порушенням закону, а також норм журналістської етики. Прикро, що медіа, головним покликанням яких має бути відстоювання правди, свободи слова, прав громадян, доєднуються до числа тих, хто перешкоджає розбудові в Україні відкритого і демократичного громадянського суспільства.

НСЖУ засуджує практику видачі посвідчень журналістів стороннім особам – держслужбовцям чи представникам штабів кандидатів. І вважає за необхідне оприлюднити для громадського осуду перелік ЗМІ, що «штампують» свої посвідчення (Спілка готує такий список за результатами кампанії з довиборів), а також провести професійну дискусію щодо того, як не допустити у майбутньому зловживання журналістськими правами.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner