Вхід

Рівне вечірнє

Рівне стало п’ятим містом в Україні, де представили виставку-меморіал «Носії пам’яті. Загиблі журналісти-2022». Проєкт утілила Академія української преси (АУП) за підтримки фонду Фрідріха Науманна, МЗС ФРН у партнерстві з Національною спілкою журналістів України.

«23 листопада ми стартували в Києві, далі були Черкаси, Львів, Івано-Франківськ і ось під завісу воєнного року – Рівне. Коли починали роботу над  проєктом, було 17 загиблих у війні журналістів, далі їх стало 18, 20… Словом, у цифровому форматі та на цих пересувних стендах ми відобразили 21 долю, яку назавжди забрала з наших лав війна. Дехто загинув під час виконання своїх професійних обов’язків (як-от, Макс Левін), дехто – внаслідок обстрілів наших міст як цивільна особа (як Віра Гирич чи Віктор Дєдов), хтось поклав життя вже у статусі захисника України (як Олександр Махов), свідомо обравши цей благородний  шлях… Нині Національна спілка журналістів України володіє інформацією вже про 43-ох загиблих у війні журналістів. Звісно, в ієрархії нашої вдячності на першому місці – саме наші захисники із ЗСУ. Однак, в епіцентрі подій свідомо опиняються журналісти, які в прямому сенсі пишуть новітню історію України та українців, якими справедливо захоплюється світ. Тому дуже сподіваюся, що ми продовжимо проєкт і в 2023-му: бо не маємо морального права на забуття, - каже його авторка координатора проєктів АУП Юлія Кулик.

Власне, разом із пам’яттю про тих, кого війна передчасно й жорстоко вирвала з наших лав, маємо думати про самозбереження та власну безпеку. Адже, судячи з такого, з дозволу сказати «сусідства», нам ще працювати у воєнних умовах не один день… Тому логічним продовженням презентації виставки-меморіалу стала розмова про нову реальність, у якій ось уже 10 місяців є війна. Модерував її медіа тренер АУП, голова незалежної медіа профспілки Сергій Штурхецький.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner