Вхід

Рівне вечірнє

Росія вчинила вже 74 злочини проти журналістів в Україні, в тому числі й іноземних. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, що діє при Мінкульті. Серед 74 зафіксованих злочинів рф проти журналістів в Україні 19 стосуються громадян інших держав: Великої Британії, Чехії, США, Данії, ОАЕ, росії, Ірландії, Швейцарії, Франції, Литви.

Наразі відомо про 18 загиблих журналістів, 13 поранених, ще восьмеро представників ЗМІ викрали, троє – зникли безвісти.

«Ми глибоко цінуємо внесок кожного у нашу спільну боротьбу на інформаційному фронті проти кровожерливого ворога. Сьогодні кожен журналіст є героєм. Вдячні кожному, хто висвітлює події в Україні. Кожна смерть та кожен злочин проти представників засобів масової інформації обов’язково буде розслідуваний», – наголосили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Нагадаємо, станом на 15 березня було відомо про трьох журналістів, які загинули від рук російських окупантів в Україні, щонайменше 35 були поранені. На початку березня російські війська біля Миколаєва обстріляли броньований автомобіль незалежного журналіста зі Швейцарії Гійома Бріке і обікрали його. Тепер стало відомо, що окупанти викрали головного редактора видання Нова Каховка.City Олександра Гунька, який відмовився з ними співпрацювати. Також війська рф вбили російську журналістку The Insider Оксану Бауліну, яка виконувала в Україні редакційне завдання.

Днями після тривалих пошуків поліція знайшла мертвим українського фотографа і документаліста Макса Левіна. Його тіло виявили у районі села Гута Межигірська на Київщині, куди він ще 13 березня відправився документувати наслідки російської агресії.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner