Вхід

Рівне вечірнє

Національна спілка журналістів України у співпраці з партнерськими доброчинними організаціями під новорічні свята залучає колег до акції, що сприятиме розвиткові культурно-інформаційної сфери, науки та освіти. Центральний офіс НСЖУ надіслав обласним організаціям творчої спілки нові книжкові видання, підготовлені за підтримки Українського культурного фонду й журналістських об’єднань. У межах акції частину подарованої літератури історичної тематики вже передано закладам і установам культури в усіх областях України, а також поповнено фонди низки державних наукових бібліотек у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі, Львові, Запоріжжі, Полтаві, Вінниці, Луцьку, Рівному, Тернополі, Івано-Франківську, Черкасах та Житомирі. Нових читачів знайдуть більш як 300-сторінкові книжки з поданими в них якісними ілюстраціями, видані в Києві 2021 року. Мова йде про книгу «Українці XYZ: звички, смаки, побут» авторства Марти Мольфар і Андрія Достлєва та збірку публіцистики «Імперія терору» дослідника соловецької трагедії Сергія Шевченка.

Перше видання – спроба дослідження побуту українців доби Незалежності держави (перших трьох десятиліть). Як зазначено в анотації, тут нарівні з аналітичними текстовими нарисами є візуальне зображення «подиху часу» – світлини з приватних архівів молодих українців різних поколінь. Є і твори професійних фотографів, але повсякденні аматорські знімки – основа книжки-альбому. Проєкт, втілений за підтримки Українського культурного фонду, подає «народну» історію країни, зафіксовану «без глянцю, без позування, без героїзації».

Медійники в усіх регіонах України відтепер також мають змогу взяти з полички книгозбірні своєї обласної спілчанської організації  «Імперію терору» – новий т ворпчий доробок  секретаря НСЖУ, члена Національних спілок письменників і краєзнавців Сергія Шевченка. У цій книзі автор вперше помістив доповнений «Український «список Сандармоху» – короткі життєписи 287 жертв масових розстрілів 1937 року.

Очільник Рівненської обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк, який днями передав обидва видання до Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, поінформував колег, що торік побачила світ і книжка  головного редактора Млинівської газети «Гомін і К» Віталія Тарасюка «За Україну полягли». А восени вийшла книжка «Рядові неоголошеної війни» – четверте видання із серії «Золоті імена Рівненщини», започатковане секретаріатом обласної організації НСЖУ. У новій книжці, яку так само матимуть бібліотеки, зібрано розповіді колег про сотню краян, які стояли або нині стоять в обороні України на її східних кордонах. Примірники книжки журналісти передають і в родини бійців, чиї імена в ній згадано.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner