Вхід

Рівне вечірнє

З ініціативи секретаріату Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України та за сприяння управління інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації на базі газети "Володимирецький вісник", яка, до речі, має статус обласної, відбулася виїзна нарада-практикум. Місцем проведення цього важливого заходу райцентр Володимирець було обрано зовсім не випадково. Бо саме тут зусиллями невеликого, зате згуртованого і досить потужного в творчому плані  колективу, видається одна з найуспішніших газет Рівненщини.

Маючи на сьогоднішній день майже 7-тисячний тираж, плюс чималі надходження від рекламної діяльності, газета однією з перших в Україні задекларувала свою готовність вийти з-під опіки своїх засновників і стати справді незалежним виданням. А ще завдяки новаторським здібностям головного редактора "Володимирецького вісника" Сергія Скібчика тут створили інтернет-сайт "Polissya.net", котрий став досить вдалим доповненням друкованого видання. Нині число відвідувачів цього сайту кожного місяця сягає 70 тисяч. То ж повчитися колегам у Володимирці було чому.

Учасники наради - редактори комунальних друкованих засобів масової інформації краю - по дорозі до Володимирця відвідали місто Кузнецовськ, побували на Рівненській АЕС, зустрілися та поспілкувалися з її генеральним директором Павлом Павлишиним. Затим, уже у Володимирці, ознайомилися з творчим процесом у редакції "Володимирецького вісника", методологією творення інтернет-сайту.

За круглим столом у приміщенні Володимирецької районної ради та районної державної адміністрації відбувся цікавий діалог стосовно особливостей висвітлення процесів у сфері громадянського суспільства та громадських організацій. Тон цієї розмови задала заступник начальника управління-начальник відділу інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю  облдержадміністрації Тетяна Панасюк. І все ж головна розмова торкнулася перспективи комунальних видань у зв'язку з прийняттям Верховною радою Закону про роздержавлення друкованих комунальних ЗМІ. Про це, зокрема, говорили голова обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк, головний редактор газети "Володимирецький вісник" Сергій Скібчик, голова Володимирецької районної ради Василь Ковенько. А підсумком цієї ділової зустрічі стало прийняття звернення до керівників місцевих рад та адміністрацій, які на даний час є засновниками або ж співзасновниками друкованих ЗМІ, з розумінням поставитись до наболілих проблем журналістів та не чинити будь-яких перепон редакціям газет на етапі їх роздержавлення.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner