Вхід

Рівне вечірнє

Як і було анонсовано, 31 березня 2017 року в залі засідань обласної ради відбулася XIV звітно-виборна конференція Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України. 35 делегатів з 39 обраних на звітно-виборних зборів у первинних журналістських організаціях та запрошені на конференцію керівники комунальних друкованих засобів масової інформації заслухали звіт голови правління обласної організації НСЖУ Дмитра Тарасюка та голови ревізійної комісії Валентина Сімчука про роботу обласного осередку найбільшої творчої організапц2ії України, її фінансовий стан за період з 12 березня 2012  року по 30 березня 2017 року.

Як зазначив у своєму звіті голова Дмитро Тарасюк, Рівненщина є першою серед областей України, які активно беруть участь у реформуванні державних і комунальних друкованих ЗМІ. Так, у першому етапі реформування взяло участь 14 комунальних газет. Також було повідомлено, що газета «Надслучанський вісник» з Березного стала першою «ластівкою» в області, яка отримала статус ТзОВ. Рівненська облорганізація є однією з найчисельніших у західному регіоні і нараховує 582 члени.

Не оминули у своїх виступах журналісти і прикрих випадків у перешкоджанні реформуванню газет, як це було у Сарнах і в Дубно. Саме під час проведення конференції, за повідомленням головного редактора дубенської газети «Замок» Миколи Мороза, у приміщення редакції прийшли невідомі особи, які назвалися активістами та представниками поліції і затребували фінансові документи.

Голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук, котрий взяв участь в роботі конференції, назвав такі дії неприпустимими й терміново зв’язався із керівником Головного управління Нацполіції в Рівненській області Валерієм Присяжнюком. Працівники редакції, до яких були застосовані неправомірні дії, написали відповідні заяви. Микола Драганчук зазначив, що у таких чи подібних випадках у діяльності, він завжди готовий прийти на допомогу журналістській спільноті.

Делегати були одностайними у своєму виборі та повторно обрали головою Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України заслуженого журналіста України, представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Рівненській області Дмитра Тарасюка.

На конференції було також обрано правління обласної організації у складі 30 чоловік, секретаріат та 8 делегатів на ХІІІ з’їзд НСЖУ. Із підтримкою кандидатури на посаду голови НСЖУ делегати будуть визначатися безпосередньо на з’їзді. Членами секретаріату обласної організації НСЖУ на наступний п'ятирічний термін обрано Дмитра Тарасюка, Володимира Дрозюка, Георгія Александровича, Світлану Ляшко, Сергія Скібчика, Олександра Намозова, Андрія Велесика, ВІктора Парфенюка, Миколу Фоменка та Миколу Мороза.

Рівненську обласну організацію Національної спілки журналістів України на черговому ХІІІ з'їзді НСЖУ, який відбудеться у Києві 20-21 квітня ц.р. представлятимуть Дмитро Тарасюк - голова облорганізації, Андрій Велесик - генеральний директор філії ПАТ НСТУ "Рівненська регіональна дирекція", Володимир Дрозюк - від обласної ветеранської організації, Сергій Скібчик - головний редактор газети "Володимирецький вісник", Світлана Ляшко - головний редактор газети "Сарненські новини", Віктор Парфенюк - редактор газети "Клеванський тракт" (Рівненський район), Тамара Алексіюк - головний редактор зарічненської районної  газети "Полісся" та Василь Бурченя - головний редактор обласної газети "Вісті Рівненщини". Усії їх обрано делегатами з'їзду шляхом поіменного голосування.

У роботі XIV звіттно-виборної конференції обласної журналістської організації також взяли участь у виступили секретар Національної спілки журналістів України Сергій Омельчук та голова Волинської обласної організації НСЖУ Михайло Савчак.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner