Вхід

Рівне вечірнє

Сьогодні секретаріат Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України спільно з обласним ресурсним центром розвитку громад  проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" організували ознайомчий виїзд  журналістів провідних засобів масової інформації з Рівного, Острога, Костополя, Сарн, Радивилова та Корця до старовинного Дубно. Такий візит зовсім не випадковий, оскільки Дубно нині є одним з доволі активних партнерів згаданого проекту у рамках компоненту розвитку міст.

Сам  проект упродовж майже 50 років фінансується Європейським Союзом. Останнім часом його члени - а це 28 країн - вирішили поетапно об'єднати свої інновації, ресурси і долі з метою надання допомоги громадам в Україні щодо запровадження сучасних методів і принципів муніципального управління, реформування стосунків та підвищення енергоефективності в житловому секторі.

Вміло скориставшись умовами ПРООНівськогго проекту, місцева влада міста Дубно спільно з новоутвореними громадськими об'єднаннями лише у 2015 році зуміли відремонтувати дахи у восьми багатоповерхівках, ще у трьох - утеплити фасади. На це було загалом витрачено 3,2 мільйона гривень. Половина цієї суми - кошти ПРООН/ЄС, 1,5 мільйона гривень виділили з міського бюджету і лише трохи більше 160 тисяч гривень склали кошти самих мешканців багатоповерхівок. Нинішній рік для Дубенської громади - не менш "урожайний": завдяки співпраці з проектом "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" тут нині втілюються в життя вісім мікропроектів (заміна дахів та утеплення багатоповерхівок, ремонт шкільних приміщень тощо) загальною вартістю понад 5 мільйонів гривень.

Про те, як починалася співпраця з Рівненським обласним ресурсним центром розвитку громад проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", про методологію роботи з пересічними мешканцями міста в плані переорієнтації їх свідомості з пасивної на активну участь в облаштуванні свого добробуту та спрямуванні зусиль на підвищення енергоефективності в житловому секторі, а в кінцевому підсумку - забезпечення  кращого життя розповіли журналістам міський голова Дубно Василь Антонюк та його заступник, а заодно муніципальний координатор проекту МРГ Ольга Ляшенко, координатор обласного ресурсного центру Петро Вахнюк, начальник управління житлово-комунального господарства Дубенської міської ради Ілля Онисько, голова функціональної групи ОСББ "Квартал" Ірина Тимощук, голова громадської організації "Батьківський фонд" Галина Дучук, директор школи-гімнації Любов Головко, начальник управління економіки і власності Дубенської міської ради Мирослава Піддубник.

Голова  Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитро Тарасюк відзначив важливість проведення подібних заходів для поширення інформації про співпрацю місцевої влади та громади в рамках проекту ПРООН/ЄС.

Журналісти разом з представниками місцевої влади побували також в Дубенській школі-гімназії, школі № 3, біля багатоповерхівок на вулиці Мирогощанській, де на власні очі побачили ті перетворення, які вдалося здійснити у старовинному Дубно завдяки участі в проекті ЄС/ПРООН.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner