Вхід

Рівне вечірнє

Верховна Рада прийняла законопроект, відповідно до якого кримінальна відповідальність передбачена за вилучення техніки і відмову в доступі до інформації.

Як повідомляє «Цензор.НЕТ», за законопроект №1630 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України стосовно вдосконалення захисту професійної діяльності журналістів" у другому читанні і в цілому проголосувало 240 депутатів.

Закон передбачає нову редакцію частини 2 статті 163 Кримінального кодексу України "Порушення таємниці листування, телефонних размов, телеграфної чи іншої кореспонденції, які передаються засобами зв'язку чи з допомогою комп'ютера". Вона передбачає кримінальну відповідальність за ці дії, вчинені стосовно журналіста.

Крім того, нова редакція статті 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» передбачає кримінальну відповідальність за «незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв'язку зі своєю професійною діяльністю».

Також у цьому списку - незаконна відмова в доступі журналіста до інформації, незаконна заборона на висвітлення окремих тем, показ окремих облич, критики суб'єкта владних повноважень.

У сесійній залі не одразу вистачило голосів для прийняття законопроекту. Серед представників "Опозиційного блоку" його підтримав лише один депутат.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner