Вхід

Рівне вечірнє

В Україні з березня по листопад зафіксовано 709 фактів порушення прав журналістів, крім того у цей період загинуло шість журналістів.

Про це повідомляє прес-служба Інституту масової інформації «Барометр свободи слова».

Як вказано, з початку російської агресії в зоні АТО зафіксовано 283 таких випадки.

«З 1 березня по 30 листопада в Україні зафіксовано 709 фактів порушень прав журналістів, з яких 194 в Донецькій і 89 у Луганській областях. Всього за цей період експерти ІМІ зафіксували 132 випадки побиття журналістів, 128 фактів цензури, 115 перешкоджання законній професійної діяльності, 75 викрадень або незаконних затримань журналістів, 70 випадків погроз і залякувань, 59 нападів на офіси ЗМІ. Також у зоні бойових дій за цей час загинули шість журналістів», — йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що у листопаді найбільшу кількість порушень експерти зафіксували у категорії «погрози, залякування» — 10 випадків, а також перешкоджання журналістській діяльності — 5 фактів. Також у цьому місяці був зафіксований один випадок утримання журналіста.

За словами експертки ІМІ Катерини Дячук, за останні два місяці не були зафіксовані випадки, коли бойовики «ДНР» та «ЛНР» брали у полон журналістів. Проте вже більше 100 днів у полоні «ЛНР» залишаються луганський журналіст Сергій Сакадінскій і харківський журналіст Роман Черемський.

«Зменшення випадків порушення прав журналістів на сході України за останні 2 місяці пов’язано з тим, що багато журналістів покинули окуповану територію. Хоча порушення відбуваються і в інших регіонах, зокрема, Києві, Херсоні, Дніпропетровській, Одесі, Харкові. Випадки погроз, залякувань, нападів та перешкоджання залишаються безкарними, незважаючи на те, що правоохоронні органи порушують справи», — наголосила Дячук.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner