Вхід

Рівне вечірнє

19-20 лютого в Києві з ініціативи Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Незалежної медіапрофспілки України  (НМПУ) працюватиме  Місія солідарності Європейської федерації журналістів (ЄФЖ). Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Основна мета візиту представників міжнародних медіаорганізацій - дослідження ситуації з порушеннями прав журналістів в Україні, обговорення можливих форматів та механізмів допомоги для співробітників МЗІ, які постраждали під час висвітлення протестних заходів, розробка планів міжнародної діяльності та постійної уваги до захисту прав журналістів в Україні.

Серед учасників Місії - представники Міжнародної та Європейської федерації журналістів, Всесвітньої газетної асоціації WAN / IFRA, Фонду Відкритого Суспільства, ОБСЄ, Юнеско та інших міжнародних організацій.  Зокрема, має прибути президент ЄФЖ Могенс Бліхе-Б'єррегард та віце-президент Польської Асоціації Журналістів Агнєшка Ромашевська-Гужі.

Передбачається, що представники Місії зустрінуться з головою парламентського Комітету з питань свободи слова Миколою Томенком, представниками МВС, Генпрокуратури, спеціальних правоохоронних підрозділів. Іноземні журналісти також відвідають Майдан Незалежності. Заплановано проведення круглого столу із медіа, зустріч із постраждалими журналістами та підсумкова прес-конференція.

«Сьогодні медіаорганізації України єдині в своїх оцінках щодо критичної ситуації зі свободою слова та порушеннями прав журналістів у нашій державі, однак, попри численні заяви та звернення, не можемо вплинути на владу та політиків, які не дослухаються до громадськості. Звітний моніторинг Міжнародної Місії солідарності може стати інструментом для зовнішнього тиску, ключова мета якого - захистити право журналістів на свою професію», - заявив голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко.

Нагадаємо, що на підтримку українських журналістів МФЖ та ЄФЖ створили спеціальну сторінку в інтернеті  #SOS_KIEV, на якій міжнародні журналісти розмістили інформацію про факти нападів силовиків на представників ЗМІ під час висвітлення ними масових протестів в Києві та інших містах України.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner