Вхід

Рівне вечірнє

За роки незалежності в Україні загинуло більше 60 журналістів. Зв’язок цих смертей із професійною діяльністю працівників мас-медіа офіційно визнаний лише в невеликій кількості випадків. Водночас, колеги та родичі загиблих журналістів мають підстави вважати, що трагедії були спричинені професійною діяльністю журналістів. У більшості випадків винні не були покарані. Такі дані оприлюднила Київська незалежна медіа-профспілка. Згадати про колег, які загинули через свою професійну діяльність та з нагоди 13 річниці зникнення Георгія Гонгадзе зібрались рівненські журналісти, громадські активісти, політики та небайдужі люди.
16 вересня 13 років тому українські та світові ЗМІ зарясніли повідомленнями про зникнення відомого журналіста Георгія Гонгадзе. Відтоді живим його більше не бачили, а згодом, як стверджували експерти, були знайдені останки журналіста. Ця подія стала поштовхом для суспільних перетворень. Адже в демократичній країні, вочевидь, не повинні мати місця вбивства журналістів через професійну діяльність. В теорії. На практиці ж вже 13 років поспіль 16 вересня по усій Україні журналісти об’єднуються, аби вшанувати пам’ять не лише Георгія Гонгадзе, але й усіх колег, що постраждали внаслідок своєї професійної діяльності.

Сергій Штурхецький, голова Незалежної медіа-профспілки:
- Вже пройшло чимало років, але сьогодні ми влаштовуємо таку акцію, що об’єднала усі журналістські організації. Акція проходить під гаслом "Безкарність триває" і вона не може тривати так надалі.
За статистикою Незалежної медіа-профспілки нині зростає кількість нападів на журналістів з боку силових структур та приватних осіб. В той же час лише одиниці з них доходять до суду.
Сергій Штурхецький, голова Незалежної медіа-профспілки:
- Нам потрібно об’єднуватись і з цього приводу все ж ставити чіткі і недвозначні вимоги перед правоохоронцями, перед владою, аби ті злочини і напади на журналістів були доведені до суду, а їх винуватці понесли покарання. Сьогодні ми маємо найбільше правоохоронців, які є учасниками інцидентів з журналістами. Також з’явилась нова категорія, до якої належать не лише місцеві депутати, але й охоронці та молоді люди спортивної статури. Вони з’являються там, де відбувається щось несправедливе і нечесне, що намагаються висвітлити наші журналісти.
У вечір пам’яті 13 річниці зникнення Георгія Гонгадзе на рівненському майдані Незалежності зі свічок місцеві журналісти виклали символічні три літери "ГІЯ", вшанували пам’ять своїх колег, а також зібрали підписи під зверненням до Міністра внутрішніх справ із переліком фактів нападів на журналістів.

 

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner