Вхід

Рівне вечірнє

1 лютого 2019 року на сторінці «Зарічненська газета «Полісся» у Фейсбуці було розміщено інформацію під назвою «Грабіжники зрізали п’ять дубів у селі Ніговищі серед білого дня і їх ніхто не зловив».

Допоки тривало активне обговорення питання збереження лісових насаджень, директор Зарічненського держлісгоспу Сергій Киркевич зі свого стільникового номера зателефонував в суботу, 2 лютого ц.р. о 15.01, на стільниковий номер редактора газети  «Полісся» Тамари Алексіюк, обізвав її образливими словами за те, «…що вона наробила в інтернеті». При цьому недвозначно заявив:  подібних вольностей журналісту не вибачить.

У зв’язку з такою бурхливою реакцією посадовця постає цілком логічне питання: чого далі чекати редактору популярної в регіоні газети від грізного «месника»? Дійсно, в нинішніх умовах, на жаль, ніхто не може виключити, що на голову редактора «випадково» не впаде цеглина, чи на дорозі вона не спіткнеться і не покалічиться… Що Їй робити: сидіти і тремтіти з переляку, думаючи, в якій же формі директор держлісгоспу не реалізує своє категоричне «невибачення»?

Зазначені вище дії Сергія Киркевича підпадають під ознаки злочину, передбаченого ст. 171 Кримінального кодексу України: «Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років. Дії, передбачені частиною другою цієї статті, якщо вони були вчинені службовою особою з використанням свого службового становища.., караються штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого".

Наразі Тамара Алексіюк написала заяву в місцеву поліцію про погрози, які прозвучали на її адресу з боку Сергія Киркевича. Про цей інцидент голова Рівненської обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк вже поінформував начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Віталія Суховича з вимогою провести службове розслідування. Про конфлікт у Зарічному також поінформовано відповідні служби Адміністрації Президента України та Голову Національної поліції України Сергія Князєва.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner