Вхід

Рівне вечірнє

Радіотелевізійна передавальна станція в селі Антопіль Рівненського району розпочала роботу у листопаді 1967 року. Навіть сьогодні щогла цієї станції є найвищою на Рівненщині спорудою - її висота сягає 240 метрів. Але це не єдиний рекорд: пів століття тому станцію укомплектували найпотужнішим телевізійним передавачем - 50 кіловат. Його заводський номер- 2. Аналогічний був встановлений лише на вежі в Останкіно поблизу Москви. Це дало можливість населенню Рівненщини і прилеглих районів сусідніх Волині, Тернопільщини, Хмельниччини та Житомирщини приймати телепрограми на третьому метровому каналі навіть у кольорі. Зауважимо: кияни таку можливість отримали лише через 5 років.

Нині на восьми радіотехнічних об'єктах Рівненської філії Концерну РРТ працюють 32 телевізійних та 14 радіомовних передавачів.  Переважна більшість населення області вже має можливість безперешкодно дивитися телепрограми у цифровому форматі.

З нагоди 50-річчя введення в експлуатацію радіотелевізійної станції у селі Антопіль в обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка, на якій представлені фотографії та документи, котрі розповідають про діяльність радіотелевізійної станції упродовж 50-ти років. Відвідувачі виставки також мають можливість побачити оригінальні зразки техніки, за допомогою якої здійснювалася трансляція теле- і радіопрограм.

З поважним ювілеєм колектив телевізійної станції щиро привітали перший її директор Федір Наконечний, нинішній керівник колективу Віктор Талімончик, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Рівненській області, голова обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитро Тарасюк.

У міському палаці культури з нагоди 50-річчя радіотелевізійної станції відбулися урочистості. Кращі працівники одержали відзнаки від Концерну РРТ, обласної ради. Винуватців торжества також вітали професійні та самодіяльні митці - заслужена артистка України Олена Білоконь з Полтави, фіналіст Всеукраїнського конкурсу "Голос країни"  Микола Бобрик, дитячий ансамбль НВК № 1 з міста Рівне, танцювальний колектив "Зіронька" та співочий ансамбль "Криниченька" Білокриницького сільського будинку культури, вокальне тріо "Лісова пісня".

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner