Вхід

Рівне вечірнє

Небезпечним прецедентом на сьогодні є те, що жоден правоохоронець, винний у насильстві по відношенню до працівників ЗМІ, не був покараний.

Про це заявив перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко:

- Це найбільш загрозливий фактор для майбутнього журналістів і журналістики як у Києві, так і в регіонах. Цинічними є заяви чиновників про те, що журналісти не повинні ходити на масові заходи, а довіряти лише якимось офіційним джерелам. Є багато фактів, коли агресія по відношенню до колег є прицільною, коли не спрацьовують жодні засоби ідентифікації. Національна спілка журналістів спільно з партнерськими організаціями видала понад 1200 жилетів «Преса». Але якщо спочатку багато колег хотіли їх отримати, то потім стало зрозуміло, що ці жилети є мішенню.

Об’єктивно висвітлювати злочини проти колег та проявити солідарність, аби захистити свою професію, попросив С. Томіленко:
– На фоні того, що ми робимо заяви про злочини проти журналістів та стаємо на їх захист, важко зрозуміти позицію одного з найпотужніших національних каналів. Подаючи інформацію, як беркутівці розбили знімальній групі камеру, журналіст починає при цьому їх виправдовувати, говорячи про те, що силовики перебувають у напруженому стані. Я вважаю, що це безвідповідальний сюжет, бо він провокує ще більшу безкарність, – зазначив Сергій Томіленко. – Ми закликаємо всіх журналістів максимально привертати увагу до таких фактів, щоб спільно захистити професію.

Також перший секретар НСЖУ закликав представників ЗМІ спільно тиснути на місцеву владу, яка має відчувати відповідальність за порушення прав журналістів. Так, завдяки небайдужій позиції журналістської спільноти, зокрема, в Запоріжжі губернатор відшкодував постраждалому фотокореспонденту пошкоджену апаратуру, а в Дніпропетровську керівництво міліції провело інструктаж серед силовиків про те, як вони мають поводитися з журналістами, та виділило для журналістів ідентифікаційні жилети.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner