Вхід

Рівне вечірнє

Томенко: Україна може стати державою, де офіційно заборонена свобода слова

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко вважає, що мова йде не лише про втрату європейських стандартів свободи слова, а про те, що Україна потрапляє до числа країн з тоталітарним політичним режимом.

Якщо Президент підпише ухвалений сьогодні шляхом голосування руками депутатів Партії регіонів та КПУ законопроект про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян (реєстр. №3879), де додаються статті 151 та 110 щодо наклепу та розповсюдження «екстремістських матеріалів» через засоби масової інформації, мережу Інтернет та соціальні Інтернет-мережі, це буде означати, що Україна стає державою, де офіційно заборонена свобода слова.
Про це заявив Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.
«Фактично, легалізацією таких законодавчих норм Україна буде відкинута від демократичного шляху розвитку тих країн, що долають шлях до того, щоб цінності захисту прав і свобод людини, доступу до інформації, свободи слова тощо були ключовими», – цитує Миколу Томенка його прес-служба..
“Я розумію, що абсолютна більшість депутатів, які піднімали сьогодні руки в сесійній залі, в принципі не розуміли, за що вони голосують. А тому я звертаюсь до журналістів та власників медіа з пропозицією задіяти та підтримати всі можливі інформаційні та громадські заходи, щоби не допустити підписання Президентом цих законодавчих ініціатив, які повністю ліквідовують засади інформаційного та демократичного суспільства в Україні”, – зазначив Микола Томенко.
 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner