Вхід

Рівне вечірнє

«Національна спілка журналістів України пропонує Президентові та Уряду включити поштову передплату на українські друковані ЗМІ до переліку послуг, які можна буде сплатити за рахунок державної допомоги щепленим проти Сovid-19 громадянам. Такий крок стане антикризовою підтримкою українських незалежних медіа, які страждають через економічну кризу, викликану епідемією коронавірусу й карантинними обмеженнями. Водночас українці отримають доступ до відповідальних джерел інформації, якими є газети, як офіційно зареєстровані ЗМІ, та яким довіряють читачі. Як ви оцінюєте таку пропозицію від Рівненської обласної організації НСЖУ? Чи можна просити облдержадміністрацію підготувати відповідну пропозицію до Уряду та Президента? Це була б дієва підтримки локальної преси Рівненщини».

Цю нашу пропозицію вчора на брифінгу в Рівненській облдержадміністрації прокоментував Сергій Подолін, перший заступник голови ОДА.

– Зовсім скоро, з 19 грудня, стартує програма «єПідтримка». Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатись тисячею гривень за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку.

За інформацією першого віце-прем’єра, міністра економіки Юлії Свириденко тисячу за повний курс вакцинації від COVID-19 можна буде витратити на придбання книг вже від початку програми «єПідтримка».

Перелік послуг ще формується. Планується, що витратити кошти буде можна на: придбання залізничних та авіаквитків на внутрішні рейси, абонементи до спортзалів чи фітнес-клубів, відвідати кінотеатр, театр, музей чи виставковий центр, придбати книги (зараз опрацьовується процес реалізації).

Дякую журналістам за слушну пропозицію, адже підтримка будь якого бізнесу, і особливо ЗМІ, є надважливою в умовах ковіду. І вже сьогодні розглянемо можливість підготувати пропозиції на Мінекономіки щодо включення передплати періодичних друкованих видань у перелік послуг, які можна буде оплатити з так званих «вакцинальних» коштів.

Уже є проєкт листа Рівненської ОДА до першого віце-прем’єра, міністра економіки Юлії Свириденко, яким ми підтримуємо цю пропозицію Рівненської обласної організації НСЖУ і пропонуємо Уряду внести передплату періодичних видань у програму «єПідтримка». Думаю, завтра цей лист буде підписаний і надісланий першому віце-прем’єру. Дякую за слушну пропозицію журналістам і бажаємо якісної роботи і міцного здоров’я.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner