Вхід

Рівне вечірнє

4 грудня під час прес-конференції, присвяченої підсумкам виконання радіостанціями вимог закону щодо обов’язкової частки україномовних пісень та частки ведення передач українською мовою упродовж двох років їх дії, за участі членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Валентина Коваля і Сергія Костинського, були представлені результати моніторингу ефіру 175 регіональних і місцевих FM-радіостанцій, які мовлять у населених пунктах, де проживає менше як 50 тис. громадян.

Дані моніторингу Національної ради свідчать про те, що середній показник звучання пісень українською мовою на місцевих і регіональних FM-радіостанціях у другий рік дії мовних квот становив 48%, що порівняно з листопадом 2016 – жовтнем 2017 року більше на 4 відсоткових пункти. Отже, зафіксовано перевиконання визначеної законом квоти пісень українською мовою на 18 відсоткових пунктів.

У 6-ти областях України частка україномовних пісень перевищила 50%. Це Рівненська – 80%; Тернопільська – 78%; Івано-Франківська – 66%; Сумська – 61%; Волинська – 58%; Львівська – 52%.

Стосовно мови ведення програм і передач, то в середньому 92% передач в ефірі регіональних і місцевих FM-радіостанцій вийшли державою мовою. Це на 4 відсоткові пункти більше ніж минулого року. У 4-х областях передачі ведуться лише українською мовою: Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій.

«За темпами зростання обсягів української мови і обсягів української пісні в ефірі місцевих і регіональних радіостанцій можемо зазначити, що схід, захід, північ, південь і центр – разом. Незалежно від того, в якому куточку України знаходиться область, там надзвичайні показники зростання української мови і українських пісень. Тобто, Україна – єдина, – резюмував Сергій Костинський. – Незалежно чи то Донецька область чи Луганська, Херсонська, Запорізька чи Закарпатська – всюди зростають показники української мови і української пісні».

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner