Вхід

Рівне вечірнє

За рік на неокупованій території України було зафіксовано 274 випадки порушень свободи слова (станом на 28 грудня), що незначно більше, ніж минулого року – свідчать дані щорічного дослідження Інституту масової інформації «Барометр свободи слова». Разом з окупованими Кримом (16) і територіями Донбасу (3) цього року кількість порушень свободи слова склала 293 випадки, уточнили в ІМІ.

«До трійки категорій-лідерів за кількістю порушень увійшли перешкоджання законній журналістській діяльності, обмеження доступу до публічної інформації та погрози і залякування журналістів… Найбільше журналістам перешкоджали, як і минулого року, приватні особи, місцева влада і правоохоронці», – йдеться в повідомленні. За кількістю порушень, на четвертому місці опинилися напади і побиття журналістів – 29 випадків – кількість нападів практично не змінилася, порівняно з попереднім роком. П’яте місце за кількістю порушень посіли кібер-атаки – 15 випадків.

За даними дослідження ІМІ, основними нападниками на журналістів і порушниками свободи слова у 2017 році були приватні особи (150 випадків), місцева влада (49 випадків), і правоохоронні органи (33 випадки).

Основними тенденціями 2017 року у сфері свободи слова ІМІ називає певне зменшення кількості саме фізичної агресії щодо журналістів (перешкоджань, нападів і погроз), на фоні погіршення ситуації з доступом до публічної інформації і зростання політичного та юридичного тиску.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner