Вхід

Рівне вечірнє

Сьогодні в Рівненській обласній державній адміністрації спробували детально проаналізувати ситуацію, що склалася останнім часом довкола газети "Замок" та її засновника в особі керівництва та окремих депутатів Дубенської міської ради. Про подробиці цього протистояння ми вже неодноразово інформували своїх читачів. Втім, не зайвим буде коротко нагадати перебіг подій.

У березні минулого року колектив редакції газети "Замок" звернувся до Дубенської міської ради з проханням внести на розгляд чергової сесії питання про вихід міської ради із складу засновників друкованого видання і таким чином виконати вимоги Закону України №917-VIII "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації". У березні 2016-го таке рішення на сесії було прийняте. Однак уже в травні депутати міської ради ні з того, ні з цього відмінили своє березневе рішення. Колектив "Замку" подав на свого засновника до суду і виграв справу. Керівництво міської ради з таким рішенням не погодилося і подало дві апеляції. І обидві програло. Нині справа вже знаходиться на розгляді Вищого апеляційного суду України.

Аби хоч якось "розрулити" ситуацію та знайти оптимальне рішення у примиренні обох сторін конфлікту й зібралися заступник голови обласної державної адміністрації Світала Богатирчук-Кривко, голова обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитро Тарасюк, виконуючий обов'язки начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Корольчук, заступники голови Дубенської міської ради Ольга Лещенко та Василь Скринчук, головний редактор газети "Замок" Микола Мороз. В ході більш ніж півгодинної дискусії всі присутні зійшлися на тому, що крапку в цьому довготривалому протистоянні редакції газети і міської влади має поставити суд. Вищий апеляційний. І, можливо, вже після його ухвали в Дубно запанує мир, а співпраця "Замку",  депутатського корпусу ради та міського голови буде конструктивною і плідною. На користь місцевої громади.


 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner