Вхід

Рівне вечірнє

 

Шановні колеги!

У зв’язку з подіями останніх днів, під час яких влада продемонструвала своє вороже ставлення до громадянського суспільства та до журналістів зокрема, Національна спілка журналістів України закликає всіх колег проявити максимальну згуртованість і солідарність. Ми висловлюємо глибоке обурення численними фактами насилля та агресії проти працівників ЗМІ та представників громадськості. Список постраждалих під час сутичок журналістів постійно оновлюється, і більшість із них зазнали тілесних ушкоджень від рук правоохоронців. Ці прецеденти яскраво демонструють, що свобода слова цій владі непотрібна.

У цей визначальний для країни час закликаємо вас захистити своє право на професію. Ми не спонукаємо журналістів приєднуватися до євромайданів у Києві, але  просимо співробітників кожної редакції – обласного, районного, місцевого рівнів – професійно виконувати свій обов’язок, подаючи великий масив неупередженої і об’єктивної інформації про події в столиці.

Зокрема, ми просимо звернути увагу на приклади роботи колег з великих національних телеканалів, які на сьогодні забезпечують повне та об’єктивне висвітлення подій в країні – 5 каналу, 1+1, Інтера, ICTV, ТВі та інших.

Ми розуміємо, що в сучасних українських умовах журналістика перебуває під тиском і впливом чиновників, бізнесу, засновників. Утім, вважаємо, що настав час остаточного вибору і визначеності. Ми закликаємо принаймні не публікувати відверто неправдиві пропагандистські матеріали, не подавати викривлену інформацію, натомість поширювати інформацію про злочини проти журналістів. Таким чином кожен з нас продемонструє свій вияв солідарності з колегами, які постраждали за майбутнє країни та честь професії.

Олег Наливайко,

голова Національної спілки журналістів України

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner