Вхід

Рівне вечірнє

Угоду про співпрацю, яка передбачає обмін досвідом у сфері впровадження суспільного мовлення, було підписано 9 вересня в Національній спілці журналістів між польською та українською сторонами.

У документі, який підписали перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, голова Європейської фундації Академії самоврядування Анджей Страва, голова Міжнародної асоціації журналістів «Четверта влада» Генріх Кошчельний, йдеться про умови для дієвого діалогу між представниками ЗМІ України та інших країн Європи. Це, зокрема, буде моніторинг процесів і тенденцій,що відбуваються у сфері суспільного мовлення Польщі, країн Євросоюзу та України, розробка пропозицій щодо удосконалення законодавства у цій галузі, організація програм обміну, навчання та підвищення кваліфікації фахівців телерадіокомпаній України, організація навчальних заходів. Так, Європейська фундація Академії самоврядування забезпечує організацію прийому делегацій працівників регіональних телерадіокомпаній України у Любліні, аби українські телевізійники могли перейняти досвід польських колег.

За словами одного з ініціаторів цієї співпраці, секретаря НСЖУ Сергія Омельчука, вона дозволить проводити навчання через переосмислення ролі і місця суспільного мовлення.

– НСЖУ буде формувати делегації, які їздитимуть в Люблін і Краків і знайомитися з роботою колег, дивитимуться, як суспільне мовлення виконує свою функцію – служити народу, а не владі.

Перший секретар НСЖ У Сергій Томіленко наголосив, що підвищення кваліфікації колег було і залишається пріоритетним напрямком роботи Спілки.

– Коли журналісти починають працювати в редакціях, в них втрачається можливість навчання. А такий обмін досвідом допоможе набути системних знань про особливості роботи суспільного мовника. Навчатися у польських колег – це й цікаво, і корисно, і ефективно. Крім цього, ми вдячні польським журналістам не лише за можливість навчання, а й за ту підтримку, яку вони нам надають , оперативно реагуючи на події в Україні, – сказав Сергій Томіленко.

Генріх Кошчельний розповів, що спільно з журналістами Волині вже були поїздки журналістів до Польщі з метою обміну досвідом. Журналісти були вражені тим, як все змінилося в сусідів. Тепер він прагне, аби позитивні реформи відбулися і в Україні.

Секретар НСЖУ Олександр Бухтатий наголосив, що Україну і Польщу об’єднує спільне прагнення до свободи слова, демократії, приведення законодавства до європейських стандартів.

Генеральний директор Київської державної регіональної телерадіокомпанії Олександр Савенко звернув увагу на прогалини Закону про суспільне мовлення.  За його словами, ліквідувати регіональні телекомпанії в час інформаційної війни недоцільно.

– Не можна забирати інформаційні повноваження у територіальних громад, – сказав він.

Сергій Томіленко також наголосив, що НСЖУ  наголошує на необхідності допрацювання  Закону в частині реформування регіональних ТРК, оскільки це питання недостатньо продумане.

Сергій Омельчук, який уже знайомий з роботою польських колег, зауважив, що практичний досвід буде корисний як журналістам, так і економістам, інженерам, словом усім працівникам ТРК.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner