Вхід

Рівне вечірнє

Журналісти зі Сходу України проходять реабілітацію  в кращому санаторії Рівненщини

Четверо журналістів із Донецької та Луганської областей зараз перебувають на оздоровленні в санаторії «Червона калина» на Рівненщині. Таку можливість організовано в рамках роботи Центру допомоги журналістам Національної спілки журналістів України та Незалежної медіаспілки України.

Першими у рівненському санаторії оздоровлюються головний редактор газети «Донеччина» Ігор Зоц із дружиною Наталією – головним редактором журналу «Налоговый курьер», директор ТРК «Акцент» Наталія Ізразцова (м. Лисичанськ, Луганська область) та журналіст ТРК «Луч»  Ірина Куйбіда (м.Красний Луч, Луганська обл.)

Ігор Зоц розповідає: враження від перебування на Рівненщині перевищили всі очікування.

– Добре, що є можливість трішки підлікуватися, після перебування на Донбасі тут зовсім інше життя, інший ритм, дуже люб'язна й доброзичлива атмосфера, – каже Ігор Олексійович. – Санаторій називається «Червона калина», а я його називаю «Червона перлина» - бо це дійсно чудовий оздоровчий заклад. Маю за мрію повернутися додому і на сторінках своєї газети розповісти про цю оздоровницю.

Газета «Донеччина», як зазначає Ігор Зоц, припинила випуск ще у червні, після відомих подій, коли редакторів видань «Донбасс» і «Вечерний Донецк» «возили» на профілактичні бесіди в штаб сепаратистів. Редакції всіх цих видань знаходяться в одному приміщенні.

– Нас змушували перереєструватися у так званій ДНР, і оскільки наша редакційна політика не збігалася з цілями терористів, то довелося припинити випуск. Працівники пішли в неоплачувані відпустки, але ми наповнюємо сторінку в інтернеті і бачимо, що наші новини читають, – зазначає Ігор Зоц.

Сам він із родиною приїхав до Києва. Каже: допомогли влаштуватися друзі, але сподівається, що це тимчасово, і буде змога повернутися додому.

– Намагаюся доносити правду про те, що відбувалося і відбувається на Донбасі, мої дописи публікуються в газеті «Сільські вісті», «Урядовий кур’єр», запрошували на передачі в УТР. Загалом, це дуже добре, що про колег зі Сходу  не забуває і Спілка журналістів. Потрібність професійної організації якраз і перевіряється в такі часи, і я дуже вдячний за надану підтримку.

Журналістка Ірина Куйбіда також задоволена перебуванням на Рівненщині.

– Це гарна можливість набратися сил після того, що довелося пережити. Дуже гарна природа, чемний і чуйний персонал, – каже вона.

Зараз Ірина виїхала до Києва, разом із колегою в соцмережах продовжує публікувати новини про життя рідного міста Красний Луч.

– Із 25 журналістів там лишилося працювати тільки троє, але вони продукують тільки незначну кількість новин та дають в ефір. Ми сподіваємося, що таки незабаром зможемо повернутися додому, – каже Ірина.

Голова Рівненської обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк відзначає, що вихідців зі Сходу, в тому числі й журналістів, в області зустрічають привітно.

– Рівняни ставляться толерантно до жителів Донбасу, думаю, наші колеги змогли в цьому переконатися. Можливість оздоровлення для журналістів зі Сходу – це дуже корисна справа, і хотілося б подякувати головному лікареві санаторію «Червона калина» Миколі Сивому, який пішов назустріч, і ми змогли отримати суттєву знижку на послуги закладу саме для цієї доброї справи, – зазначає Дмитро Тарасюк.

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко  розповідає, що Спілка продовжує допомагати колегам зі Сходу в рамках роботи Об’єднаного центру допомоги журналістам. Першим українським партнером виступив Фонд Ріната Ахметова. В   рамках угоди з Фондом компанії, які входять до Групи СКМ, вирішили надати благодійну допомогу журналістам, які через події  в країні опинилися в складному становищі.

В першу чергу, ці кошти використовуються для допомоги у евакуації сімей та реабілітації дітей журналістів-переселенців, для допомоги журналістам які постраждали під час виконання професійних обов’язків при роботі у «гарячих точках» (Крим, Донбас) та отримали серйозні розлади здоров’я, а також на відновлення пошкодженої чи конфіскованої техніки.

Також у співпраці з Національною комісією з питань регулювання ринку фінансових послуг організовано оздоровлення журналістів на базі відпочинку Волинської організації НСЖУ  «Світязь» на Шацьких озерах.

Наразі планується що в рівненському санаторії буде оздоровлено 10 колег.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner