Вхід

Рівне вечірнє

20 грудня 2013 року відбувся черговий пленум обласної організації Національної спілки журналістів України. Окрім членів правління та ревізійної комісії обласної організації НСЖУ участь у його роботі взяли керівники електронних та друкованих засобів масової інформації регіону, секретарі первинних журналістських організацій, котрі не є членами правління.

Журналісти обговорили цілу низку животрепетних проблем медійної галузі. Головні з них: як зробити в сучасних умовах друковані видання цікавими, а значить - тиражними, як позбутися адміністративного впливу на редакційні колективи. Гостру дискусію викликали й питання корпоративної етики щодо публікацій дійсних, а не "надутих" тиражів газет, умов вступу до НСЖУ.

Зокрема,уже з перших днів 2014 року секретаріат обласної  журналістської організації на своєму офіційному сайті регулярно буде оприлюднювати справжні наклади усіх друкованих видань. Це, на думку голови обласної організації НСЖУ Дмитра Тарасюка, суттєво допоможе рекламодавцям при розміщенні реклами та оголошень зорієнтуватися у виборі добросовісних та чесних партнерів по бізнесу.

Інша тема - тиск на місцеву пресу з боку голів окремих районних державних адміністрацій та районних рад, які, як правило, є засновниками офіційних, давно зареєстрованих і давно знаних в районах друкованих видань. Найгостріша ситуація складається у Здолбунові та Гощі, де вдалися навіть до створення альтернативних видань. Саме з боку тамтешніх місцевих керівників й здійснюється шалений тиск передусім на державних службовців та підприємців, бізнес яких багато в чому залежить від прихильності чиновників, для досягнення єдиної мети – «накрутити» якомога більші тиражі. Наперекір волі самих пересічних передплатників.

Принципова позиція рівненських журналістів припала до душі секретареві Національної спілки Сергію Омельчуку. Він запевнив, що НСЖУ готова активно відстоювати інтереси її членів, яких зараз вже понад 20 тисяч. Як приклад, - навів реакцію спілки на останні події у державі. Зокрема, на побиття журналістів, які висвітлювали протистояння між мітингувальниками і правоохоронцями у столиці на початку грудня.

Підсумковим документом пленуму стало звернення до колег з вимогою послідовно і принципово захищати своє право на професію, суворо дотримуватися європейських стандартів мас-медіа та прийнятого нещодавно Кодексу етики українського журналіста.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner