Вхід

Рівне вечірнє

Делегація Національної спілки журналістів України побувала у Республіці Білорусь. Протягом 12-15 серпня 18 українських журналістів ознайомлювалися з роботою білоруських колег, відвідували редакції провідних ЗМІ, вивчали промисловий та культурний потенціал Брестської та Гродненської областей. За словами голови НСЖУ Олега Наливайка, який очолював делегацію, прес-тур до Білорусі планувався досить давно і ґрунтується вже на тривалій співпраці зі Спілкою журналістів Білорусі.

Візит розпочався з відвідання Брестської фортеці та розмови з колегами з місцевого осередку Спілки журналістів. Делегація відвідала м. Волковиськ Гродненської області, де побувала на підприємстві «Беллакт» з виробництва дитячого харчування та сільськогосподарському молочно-товарному комплексі «Колонтаї». Цікавим представникам НСЖУ видався візит у Редакцію Волоковиської районної газети «Наш час». Українських редакторів та журналістів здивувало, що газета змушена відмовляти деяким рекламодавцям, оскільки площі на ту кількість реклами, яку вони хочуть розмістити, просто не вистачає.


Як відзначила головний редактор «Нашого часу» Валентина Курилик, газета зараз не бере жодної копійки з бюджету і має рентабельність 134%.

Представники НСЖУ мали змогу поспілкуватися з виконуючим обов’язки міністра інформації Республіки Білорусь Лілією Ананіч.

- Для нас,- зазначила Л.Ананіч,- дуже важливо, що маємо можливість поближче познайомитися, показати вам нашу країну. Така робота у форматі живого спілкування з пресою, відкритість – це та політика, яку проводить міністерство інформації. І ця зустріч буде продовженням більш тісного співробітництва з нашими найближчими сусідами. Сьогодні в Білорусі понад 1,5 тис. друкованих видань, дві третини з них – державні. Реагуючи на виклики нового часу, ЗМІ укрупнюються у сучасні медіа-холдинги, де функціонують радіо, телебачення, інтернет-проекти.

Цього ж дня українська делегація відвідала «Гродненську правду» та зустрілася з губернатором Гродненщини Семеном Шапіро та головою постійної комісії Палати представників з прав людини, національних стосунків і засобів масової інформації Андрієм Наумовичем, де домовились провести круглий стіл за участі двох Спілок та депутатів обох парламентів, які опікуються законодавством у сфері ЗМІ.

Представники української делегації висловили сподівання, що подібні візити та обмін досвідом будуть продовжуватися і надалі та запросили білоруських колег відвідати Україну.

За словами Олега Наливайка, візит в Білорусь був дуже змістовним і дав поштовх до впровадження нових проектів:
– Як член колегії Держкомтелерадіо України, гадаю, що буду ставити питання про введення єдиного податку для районних газет, як це є у Білорусі. Досить цікава схема. Тому що в нас газети працюють на загальному оподаткуванні, і вижити досить складно. Ми домовились з білоруськими колегами про співпрацю вже до кінця цього року. Зокрема, про їх участь у творчому конкурсі «Срібне перо» та участь у конференції, що пройде в Києві в листопаді. А група молодих українських журналістів відвідає медіафорум у Гомелі.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner